Psykisk Fysioterapi

Psykisk Fysioterapi

Find balancen mellem krop og hovede

Psykisk fysioterapi er et tilbud, hvor psykiske belastninger bearbejdes via en kropslig tilgang.

Psykiske, fysiske og sociale forhold påvirker hinanden gensidigt. Der findes ingen belastninger som ikke kan mærkes i kroppen. Stress, angst og depression sætter kropslige spor og kan give mange former for smerter og gener. Ligeledes kan smerter, ulykker, skader manifesterer sig som en psykisk belastning i dit system.
Gennem psykisk fysioterapi får du hjælp til at forstå, hvad din krop forsøger at fortæller dig. Du får muligheden for at udforske, hvad der ligger bag ved dine smerter.

Et forløb hos mig

I alle terapeutforløb er det vigtigste, at der er en god relation mellem klienten og terapeuten. Hos mig er du klient, da jeg ikke ser din tilstand som en sygdom, men snarere et udtryk for den bagage du haar med dig.  Du er den centrale. Jeg lægger vægt på, at du føler dig velkommen og mærker, at der er tid til dig, så du kan føle dig tryg.

Et forløb indledes altid med en psykoterapeutisk samtale og en kortlægning af din kropstilstand. Derefter går vi igang med en ressourceorienteret kropsundersøgelse i et tempo, som passer til netop dig.

Grundlæggende arbejder jeg ud fra tre fokusområder:

  • Den ressourceorienterede kropsundersøgelse. Undersøgelsen giver svar på, hvordan vi kan sammensætte den mest optimale behandling til dig.
  • Samtaleterapi.
  • Behandling: kan bestå af simple øvelser og stræk samt forskellige former for massage. Jeg arbejder bl.a. med kraniosakrale teknikker, bindevæv og zoneterapi.
  • Guidede øvelser så som visualiseringer, vejrtrækning og bevægelse.

I et forløb hos mig arbejdes der med at håndtere fysiske symptomer og psykiske ubalancer ved at kombinere kropslige øvelser med psykoterapi og accept af dig selv. At arbejde målrettet med krop og psyke kræver tid og øvelse. Skal du dybere ned i kroppen, og få en fornemmelse for, hvordan din psyke og krop interagerer, kræver det ro, terapi og tid til refleksion.

For jer med Fibromyalgi        

Da jeg arbejder evidensbaseret tilbyder jeg en særskilt behandling til dig med fibromyalgi. Jeg har i en årrække interesseret mig for diagnosen Fibromyalgi og det er min erfaring, at massage og konventionel fysioterapi ofte kan forværre smerterne. Derfor har jeg søgt viden fra udlandet, hvor der er evidens for at lymfødemterapi, kan lindre smerter.

Se links:
Link 1

Link 2

Link 3

Mål

Sammen udarbejder vi dine individuelle mål for forløbet. Et mål kan være at få større forståelse for din krop og dens signaler ved at blive bedre til at mærke den. Et andet mål kan være at lære sammenhængen mellem dine følelser og din krops reaktioner at kende. Fælles for målene er, at du udvikler redskaber til bedre at kunne mestre din hverdag og dermed skabe en bedre balance mellem krop og sind.

Mulighed for holdforløb

Fra marts måned, har du mulighed for at deltage på et af mine gruppe- eller holdforløb. Dette kan du enten gøre sideløbende med dit individuelle forløb, eller når dette er afsluttet. Tal med mig om dine evt. ønsker, så jeg kan skrive dig op til et holdforløb, der passer bedst til dig ud fra dit behov og interesse.

Klik på hold for nærmere beskrivelse

Indholdsfortegnelse

Vil du vide mere?

Har du lyst til at vide mere om vores behandlinger, så er du velkommen til at ringe eller sende en besked via vores formular på siden.

Du kan også booke en tid online.

Manuflow v/coach, kropsterapeut & stud. psykoterapeut Tania Bro & v/stud.osteopat Gorm Laursen

Cvr: 38528459

Algade 28A, 2.sal tv.
4000 Roskilde
(Indgang ad Lille Gråbrødrestræde)

Vi flytter lokaler

Fra d. 1. marts flytter til Frederiksborgvej 523 nord for Roskilde, ved Mundvigen tandklinik